Новини

РДПБЗН продължава да извършва превантивна и контролна дейност

Пожарните служби продължават да извършват и превантивна дейност, която се изразява в информиране на обществеността по отношение на риска от възникване на пожари и бедствия. Видинските огнеборци изнесоха статистика за дейността си в направление „Превантивна и контролна дейност”.

Видинските огнеборци отчитат проведени разяснителни кампании, които са част от информационно-разяснителната дейност на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Огнеборците са провели и редица занятия в системата на средното образование, както и в държавната и общинската администрации, в които са участвали над 900 човека. Обученията са част от практическата подготовка и обучение на населението в ситуация на защита при бедствия.

Видинските пожарникари продължават да извършват и контролна дейност, която е в две основни направления – държавен противопожарен контрол и контрол по спазване на изискванията на Закона за защита при бедствия. Извършени са и 32 меджуведомствени проверки в предприятия с висок рисков потенциал, защитни диги и помпени станции.