Информация

Културен център „Жул Паскин” се радва на голям брой посетители

Стотици посетители преминаха през новооктритата сграда на културния център „Жул Паскин” във Видин. Той е отворен за посетители всеки ден от седмицата, като до 22 септември входът е свободен.

Културен център „Жул Паскин” бе открит на 4 септември, а два дни по-късно туристическият обект бе отворен и за посетители. За малко повече от седмица центърът е посетен от стотици граждани и гости на Видин, които остават възхитени от напълно реставрираната сграда. Посетителите на културен център „Жул Паскин” казват, че реставрираната сграда напълно отговаря на очакванията им. Културният център предоставя и богата информация за живота и спасяването на българските евреи, а туристите имат възможност да се запознаят и с делата на Видинския митрополит Неофит в специално наредена изложба.

Туристическият обект вече се радва и на организирани групи посетители, част от които пристигат с круизни кораби от други държави. От 6 до 22 септември входът в културния център е напълно безплатен, след това посетителите ще трябва да заплащат такса. Повече за услугите и дейностите, които предлага центърът, може да намерите в интернет страницата на туристическия обект.