Новини

Фестивалът „Здравей, здраве!” – за шести път във Видин

В съботния ден Видин бе домакин на 6-тото издание на фестивала „Здравей, здраве!”. Той се проведе в изложбените зали на Художествена галерия „Никола Петров” и включваше любопитни лекции на различна тематика, богат базар на художествени занаяти, здравословен бар и творчески ателиета.

Тази година фестивала „Здравей, здраве!” във Видин премина под мотото: „Човекът е роден, за да стане разгадател на себе си”. Целодневно на разположение на гостите бяха ателиета за създаване на парфюм с личен аромат, биоенергиен масаж, рисуване с къна върху тялото, карти „Таро“, боядисване на текстил, 3 D компютърен анализ на опорно-двигателния апарат, регенеративна клетъчна практика, фотография и други. Събитието бе открито официално от заместник кмета на община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.

Организаторът на фестивала Лидия Каменова благодари на всички участници, гости, спонсори и домакини за съпричастността и съвместните усилия за реализацията на събитието. Програмата започна с представяне на лечебен двигателен комплекс от професор Александър Илиев и лекция на тема: „Тибетската традиционна медицина и възможността за природно здраве“.

По време на фестивала бяха изнесени лекции и беседи относно здравословното хранене, емоционалната интелигентност и душевното здраве, алтернативна медицина, биомеханичните и биохимичните елементи и функционалността на човешкото тяло и други. По традиция бе подготвен и тематичен базар, разположен в алеята на Крайдунавския парк пред галерията. На него можеха да се видят бижута от естествени материали, декор с българска шевица, дърворезба, здравословни храни.