Новини

20 септември – Ден без загинали на пътя

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. По този повод видински пътни полицаи и доброволци от местната структура на Българския червен кръст организираха превантивна акция с информационна насоченост.

В рамките на Дните на безопасността на пътя от 16 до 22 септември, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция под мотото „Остани жив! Пази живота”, 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Целта е в този ден да няма загинали при пътнотранспортни произшествия на нито една страна от Европа. Видинските пътни полицаи и доброволци от местната структура на Български червен кръст се включиха в отбелязването на Деня без загинали на пътя с превантивна акция с информационна насоченост.

Данните показват, че от началото на годината на територията на Видинска област са възникнали повече от 300 катастрофи. „Нашата цел е за пореден път да фокусираме вниманието върху спазването на правилата. От поведението на всички участници в движението зависи безопасността на пътя”  – категоричен бе старши инспектор Топалпенчев.

Изключително полезни се оказват беседите по безопасност на движението по пътищата, които се организират в училищата и детските градини.

С апел за повече отговорност и култура на поведение на пътя в днешния ден се обърна и областният управител на Видин Иво Атанасов. „Нека сигурността и вниманието са движещата ни сила! Да намалим скоростта! Длъжни сме да пазим себе си и околните на пътя. Да опазим децата си – те са нашата вяра и надежда за България” – призова Атанасов.