Новини

ОИК – Видин е в пълна готовност за провеждане на предстоящите местни избори

Общинската избирателна комисия е в пълна готовност за провеждане на предстоящите местни избори. В 20 от съставните села на Видин местните жители ще гласуват и за кмет на кметство, тъй като броят на избирателите надхвърля 100 души.  

Общинската избирателна комисията се състои от трима представители на партия ГЕРБ, толкова са и представителите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, а партия „Възраждане” има двама свои представители. В Общинската избирателна комисия има и по един представител на БСП, ДПС и „Има такъв народ”. Ясни са и партиите, коалициите и инициативните комитите, които вече са се регистрирали за местните избори във Видин. Във всяко населено място, в което има повече от 100 избиратели, ще се провеждат избори и за кмет на кметство.

Право на глас на територията на община Видин имат 54 хиляди 800 човека. В някои от общините в областта расте броят на хората, които ще гласуват по настоящ адрес. Запазва се и начинът на гласуване от предходните избори – на хартия и в секционните избирателни комисии с избирателни списъци от над 300 човека ще бъде предоставена и машина.

Отчитането на машинния вот ще става чрез преброяване на контролните разписки, издадени през деня.