Новини

Обществено обсъждане на стратегията за МИГ „Белоградчик – Димово – Макреш”

В Белоградчик се проведе обществено обсъждане на проект на Стратегията за водено от общностите местно развитие на „Местни инициативни групи Белоградчик – Димово – Макреш”. В срещата участие взеха представители на трите общини, училища, детски градини, читалище, културни институции и други.

Общественото обсъждане на Стратегията за водено от общностите местно развитие на „Местни инициативни групи Белоградчик – Димово – Макреш” се състоя в Младежкия дом в града под скалите. Периодът, който обхваща е 2023 – 2027 година. Кметът на Община Белоградчик Борис Николов откри форума, като пожела все повече хора да получат шанса да реализират своите проекти и идеи. Лектор на форума бе Сия Шехтанова от Института за управление на програми и проекти.

Останалата част от средствата са за управление на стратегията, оценка, мониторинг и обучение на хората от общността как да кандидатстват за изпълнение на проекти, и как успешно да получат еврофинансиране. По време на срещата присъстващите споделиха своите предложения и идеи за адаптиране на процеса, за да бъде още по-успешен и в бъдеще.