ИнформацияНовини

Проучване сред видинчани даде по-висока оценка за работата на д-р Ценков, отколкото врачани за кмета на Враца!

В анкетата проведена от Гражданско движение „Днес” на над 700 жители на община Видин 59% дават оценка отличен и много добър за работата на кмета! Слаба оценка дават едва 4 % от анкетираните. Допитването до хората е част от националната инициатива „Кметът – обещания и резултати”. Днес на пресконференция официално бяха представени данните от проучването.

В рамките на националната инициатива „Кметът – обещания и резултати” в периода от 1 до 15 септември тази година  е реализирано допитване до жителите на територията на община Видин, в търсене на тяхната оценка за работата на кмета през изтичащия управленски мандат. Проучването е проведено както чрез директни анонимни анкети, така и онлайн. В него са се включили 703 жители на общината, като 33 процента от тях са млади хора на възраст между 20 и 29 години.

67 процента от участниците в проучването предизборните обещания на настоящия кмет са били частично или напълно изпълнени, а според 3 процента дори са преизпълнени. 17 процента са затруднени да преценят, а малцинството от 13 смята, че са неизпълнени. Като най-важни изпълнени ангажименти на кмета 28 на сто от анкетираните посочват ремонта и поддръжката на улици, междублокови пространства и паркове.

В момента се обработват резултатите от Монтана, а тези във Враца показват, че врачанския кмет е поставена доста ниска оценка около 3 – 3,30 процента.

Повече за анкетата може да разберете от следващия ни репортаж, както и в предстоящите новинарски емисии.