Новини

СУ „Св.Св. Кирил и Методий” спечели проект за изграждане на кабинет по история и цивилизация

Училището по изкуства „Свети Свети Кирил и Методий” във Видин е едно от общо 13-те учебни заведения в областта, които бяха одобрени с проектни предложения за изграждане на кабинети по хуманитарни науки. Финансирането се осигурява от Министерството на образованието и науката.

Нови стаи по хуманитарни науки, занимания по интереси или библиотеки ще има в 642 училища и в 10 центъра за специална образователна подкрепа в страната.  Финансирането, което е в общ размер на 9 милиона  720 хиляди лева, се осигурява от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Видинското училище по изкуства „Свети Свети Кирил и Методий” също ще получи финансиране за своето проектно предложение, което е на обща стойност над 10 хиляди лева.

Чрез европейски проекти учебното заведение се стреми да осигурява все по-добри условия и за ученици, и за учители. В коридорите и в класните стаи в учебното заведение има изрисувани пъстри послания и мъдри мисли. Те са факт благодарение на проекта „Обичам моето училище”. В двора на училището по изкуства има поставени и нови спортни съоражения, които ще се ползват от учениците от начален етап. Те са по проект към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.