Новини

Първо издание на фестивала „Златна есен” в село Слана бара

Във видинското село Слана бара се проведе първото издание на фолклорния фестивал на занаятите „Златна есен”. Той се организира от местното читалище „Съгласие – 1936г.” в рамките на проект „Нов шанс за Танцов състав”.

Десетки жители и гости на видинското село Слана бара се събраха в неделния ден, за да се включат в първото издание на фолклорния фестивал на занаятите „Златна есен”. Присъстващите бяха приветствани от Емилия Върбанова – председател на местното читалище „Съгласие – 1936 г.”. Първото издание на фестивала „Златна есен” стана факт, благодарение на изпълнението на проект „Нов шанс за Танцов състав”.

Фолклорният фестивал официално бе открит с изпълнения на Танцов състав „Весели ритми” при Народно читалище „Съгласие” в село Слана бара. Много настроение сред присъстващите внесоха и изпълненията на самодейците от  Народно читалище „Феникс 2020”, град Дунавци и видинското читалище „Светъл ден – 2009-та”. 

Всички състави, включили се в първото издание на фолклорния фестивал „Златна есен” получиха плакет и грамота за участие. Празникът в село Слана бара продължи с много веселие и приповдигнато настроение.