Новини

Заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия

Днес заседава Щабът за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и взаимодействие с Националния и общинските щабове. По време на заседанието общините от област Видин и ведомствата представиха доклади за готовността си за работа при зимни условия.

„Подготовката на ВиК дружеството във Видин за работа при зимни условия е приключила на 85%” , каза управителят на предприятието инженер Илко Илиев по време на заседанието на Щабът за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Областното пътно управление поддържа над 610 километра републиканска пътна мрежа, а пет общини от областта ще поддържат около 20 километра от нея.

Извършени са указания за подготовка на лечебните и здравните заведения на територията на област Видин за работа при усложнена зимна обстановка, казаха от Регионалната здравна инспекция. Областен отдел „Автомобилна администрация” разполага с три автомобила, които са подготвени за работа при зимни условия. Ще бъдат осигурени екипи и през почивните дни.

Служителите от Регионалната дирекция, осъществяващи пожарогасителна и спасителна дейност минават през периодичен и извънреден инструктаж, допълва комисар Стилиян Пешев.