Новини

Милен Милчев: В изборния ден бяха извършени чисти изборни престъпления в квартал „Нов път”

„В изборния ден бяха извършени не нарушения на изборното законодателство, а чисти изборни престъпления” – така областният координатор на политическа партия „Има такъв народ” Милен Милчев описва възникналата ситуация в една от секциите в квартал „Нов път”.

Ситуацията във видеоклипа е от изборния ден, 29 октомври. Видеото е заснето в 72 секционна избирателна комисия, която се намира в квартал „Нов път”. Автор на видеото е местен жител, който в изборния ден е бил член на въпросната секция от квотата на политическа партия „Има такъв народ”. Клиповете са изпратени и на областния координатор на партията във Видин Милен Милчев, който бе и кандидат за кмет на общината.

Милен Милчев описва ситуацията като „брутални изборни престъпления и директно манипулиране на вота”, които са довели и до крайния резултат при броенето на бюлетините – 3 гласа за Милен Милчев като кандидат за кмет на Видин и нито един в бюлетината за общински съветници. Минути след като получават сигнала, в квартал „Нов път” отиват и представители на „Има такъв народ”. Следва словесна разправия, която след като си тръгват политическите фигури, прераства и във физическа саморазправа.

Милен Милчев подава и жалба в Общинската избирателна комисия във Видин, която е отнесена по компетентност към органите на Прокуратурата и МВР.