Новини

Видинчани масово заложиха на кмета с колелото! Герб претърпя тежка загуба!

Убедителна победа и на втория тур постигна Д-р Цветан Ценков. Отличният резултат дойде, въпреки опита на длъжностно лице в петък, да компрометира кмета с тълкуване на факти и слухове. Обединените сили на Росица Кирова, подкрепена от назначения от областния управител кмет Юлиян Петров (който затвори крепостта „Баба Вида“ в събота и я отвори в понеделник) и заявилите подкрепа за кандидата Матеев – Огнян Ценков, Герго Гергов и „Продължаваме промяната“ не успяха да обърнат вота на видинчани!

Герб постигнаха резултат от 6543 гласа. Д-р Ценков подкрепен от БСП постигна 9389 гласа. Най-впечатляваща е победата на доктора в градските секции, изключение прави квартал “Нов Път”. Градът е гласувал с 6319 гласа за новоизбрания стар кмет. Александър Матеев събира 3087 гласа. В другите населени места от общината отново побеждава д-р Ценков с резултат 2902 срещу 2414 гласа.

От градските секции съкрушителна победа нанесе кандидатът Александър Матеев от ГЕРБ в секциите на квартал “Нов път”. Там резултата е 1042 за Матеев срещу едва 168 за Ценков!

Областният Управител г-н Иво Атанасов определи дата за полагане на клетва на новоизбраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници. Това ще се случи на 14.11.2023 година.