Новини

Концерт в памет на местни музиканти се проведе във видинското  читалище „Цвят 1870”

Камерен концерт в памет на видински музиканти организира Нарочно читалище „Цвят 1870” със съдействието на Венцислав Бърдаров. Проявата се проведе в салона на културната институция и премина при голям интерес от страна на видинчани.

Десетки жители и гости на Видин се събраха в неделния ден в салона на читалище „Цвят”, за да насладят на организирания камерен концерт в памет на видинските музиканти Иван Бърдаров, Богдан Бърдаров и Румяна Гайдарова. Идеята за концерта е на Венцислав Бърдаров, син на музиканта, педагога и общественика Иван Бърдаров. Богдан Бърдаров е завършил музикалната академия в София, специалност „Цигулка”. Син е на Иван Бърдаров и автор на няколко книги.

Румяна Гайдарова е дългогодишен преподавател по пиано в Детската музикална школа при читалище Цвят. Дълги години е и диригент на църковния хор към Видинската митрополия. Концертът бе открит с изпълнения на църковния хор при митрополитския храм „Свети Николай Мирликийски” във Видин. В програмата бяха включени произведения от Бершид Ба, Кристоф Глук, Антонио Вивалди, Жул Масне, Франц Шуберт и други.