Новини

Новоизбраните кметове и общински съветници в Димово встъпиха в длъжност 

Новоизбраните общински съветници, кмет на община Димово и кметове на кметства на територията на общината положиха клетва. Това стана по време на тържествената церемония, която бе открита от заместник областния управител на Видин Ани Арутюнян. Първото заседание премина под ръководството на  най-възрастния общински съветник Олег Миков, който впоследствие бе избран за председател на местния парламент.

В сало на читалище „Паисий Хилендарски” в Димово се проведе първото заседание на Общинския съвет. Официално то бе открито от заместник областния управител на Видин Ани Арутюнян. Заседанието започна с полагане на клетва и подписване на клетвени декларации. Общо 13 са общинските съветници. Те се разпределят както следва – седем са от Местна коалиция „Новото време”, четири са от Местна коалиция „Алтернативата на гражданите” и двама са от Политически партия ГЕРБ. По време на заседанието в длъжност встъпиха преизбрания за втори мандат кмет на община Димово Светослав Славчев и следните кметове на кметства на територията на общината: Веселина Данаилова на Арчар, Митка Кочарова на Воднянци, Юлиян Симеонов – на Орешец , Иван Тошев – на Извор, Мариян Антонов – на Карбинци, Лозина Цонова – на Медовница, Красимир Антов –  на Септемврийци.


Временно изпълняващия кмет на община Димово Петко Върбанов предаде символите на властта на преизбрания за втори мандат Светослав Славчев. Първото тържествено заседание на общинския съвет в Димово премина под ръководството на най-възрастния местен парламентарист Олег Миков.

Последва изборът за председател на местния парламент в Димово. Номинирани бяха Олег Миков и Ивайло Веселинов. След тайно гласуване бе избран Олег Миков, който получи осем гласа. Именно новият председател закри и първото заседание на Общинския съвет в Димово. Така в новия мандат 2023 – 2027 година във Видинска област клетва положиха общо 11 кметове на общини, 146 общински съветници и 56 кметове на кметства.