Новини

Пиесата „Езоп” ще зарадва жителите на Грамада, Кула, Брегово и Ново село

Общинският драматичен театър „Владимир Трандафилов” поставя спектакъла „Езоп” в четири населени места на територията на Видинска област. Жителите на Грамада, Кула, Брегово и Ново село ще могат да се насладят на представлението напълно безплатно.

Пиесата „Езоп” на Гилерме Фигерейду е популярна по целия свят. Режисурата е дело на Гълъб Бочуков, който е директор на драматичния театър в Кърджали. Сценограф е Николай Нинов, а художник – изпълнител – Богдан Гешев. В ролята на философа Ксант се превъплъщава Красимир Рангелов, а неговата съпруга Клея е изиграна от Ана Дамянова. Ролята на тяхната прислужница Мелита е поверена на Фиданка Рангелова. Николай Янев може да бъде видян в ключовата роля на Агностос. В най-важната и главна роля, тази на Езоп пък влиза Кирил Кирилов.

Ролята на Езоп е дълбока, философска. Тя позволява да разгърнеш актьорския си потенциал – споделя Кирил Кирилов. А в пиесата умело се преплитат темите за свободата, за демагогията, за любовта. Образът на Етиопеца е поверена на едно от новите попълнения в актьорската трупа на видинският драматичен театър – Ивайло Петков.

На 22 ноември постановката  „Езоп”  ще бъде изиграна пред жителите на град Грамада, на 27 ноември тя ще бъде представена в Кула, на 28-ми в Брегово, а на 29-ти ноември в Ново село. Входът е свободен. Пиесата се реализира в изпълнение на проект „Развитие на публики”, финансиран от Национален фонд „Култура” по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.