НовиниСПОРТ

Отборът „Бдин“ отпадна от турнира за Купата на България

„Бдин“ отпадна на 1/16-ина финал от турнира за Купата на България от елитния тим на „Берое“ Стара Загора. Момчетата на старши треньора Живко Желев се представиха достойно, но отпаднаха след продължения. Победния гол за гостите отбеляза Сантяго Годой в 105-та минута.

Домакините започнаха мача прибрани в собствената половина. Гостите редуваха атака след атака, а бдинци рядко контраатакуваха. Лошите атмосферни условия допълнително пречеха и на двата отбора. В 18-та минута реферът отмени гол на „Берое“. Енцо Ойос в 23-та минута отправи коварен удар, но не уцели вратата. Около десет минути по-късно след центриране от ляво топката се разходи пред голлинията на бдинци, но нападателите на „Берое“ така и не успяха да я вкарат във вратата. В края на полувремето домакините погледнаха по-смело към вратата на заралии.


През второто полувреме натиска на гостите продължи. В 54-та минута Бруно Ривас нацели напречната греда след удар с глава. Четири минути по-късно Берое стигна и до попадение. Защитника на“Бдин“ Георги Иванов при опита си да избие в ъглов удар засече топката в собствената си врата. Само две мин по-късно, Цветомир Тодоров центрира в наказателното поле от фаул, вратаря на гостите сбърка фатално и коженото кълбо се озова в мрежата на „Берое“. До края на редовното време гостите продължиха да пропускат. В 76-та минута Владимир Айтов можеше да реши мача с втори гол за „Бдин“ след ювелирен пас на Цветомир Тодоров, но не успя да преодолее стража на гостите. Редовното време приключи 1:1 и се стигна до продължения. И когато всички на стадиона предчувстваха, че ще се стигне до изпълнение на дузпи, Сантяго Годой реализира победното попадение за гостите в последните секунди на първото продължение. Така футболистите на „Бдин“ отпаднаха достойно от турнира за купата на България от елитния тим на Берое.