Новини

Цветан Ценков – за ремонтните дейности по важни инфраструктурни обекти и липсата на бюджет за 2023

Близо 700 хиляди лева е размерът на санкцията, която Община Видин е наложила на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на булевард „Панония”. Това заяви кметът на общината Цветан Ценков, който е получил уверението на регионалния министър Андрей Цеков, че до края на декември общината ще получи останалите три милиона и половина, които ще позволят ремонтните дейности по булеварда да продължат през пролетта. Градоначалникът коментира и напредъка на дейностите по централната пешеходна зона.

Цветан Ценков коментира и ремонта на булевард „Панония”. Припомняме, че ремонтите дейности бяха прекратени по време на предизборната кампания, а дни след приключването й – отново възстановени. Община Видин е наложила и санкция на фирмата изпълнител в размер на около 700 хиляди лева. Кметът коментира и факта, че Общината все още няма приет бюджет за настоящата година, което категорично ще рефлектира върху града ни. Това поражда и притеснения у местното ръководство.

Кметът подчерта още, че въпросът с бюджета е повече от спешен. И ако това не стане, следващата година трябва да се работи с 1/12 част от по-миналогодишния бюджет. Блокират се нетърпящи отлагане дейности, които засягат всички жители на Общината, категоричен бе Цветан Ценков.