Новини

Общинският съвет прие отново върнатите от областния управител решения

12 точки включваше редовното заседание на Общинския съвет във Видин, който заседава днес. Седем от точките в дневния ред бяха решения, върнати от областния управител Иво Атанасов, които местният парламент гласува отново.

Редовното заседание на Общинския съвет започна с полагане на клетва от новопостъпилия общински съветник Емил Атанасов от „БСП за България” , който влиза на мястото на заместник-кмета по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Найден Йонов. На предишните няколко заседания групата на ГЕРБ не присъства, посочвайки като причина съмненията си в легитимността на избрания Светослав Славчев за председател на Общинския съвет. Днес обаче съветниците влязоха в залата.

По предложение на Валери Василев от ГЕРБ бяха гласувани и допълнения към необходимия за работа състав на някои от постоянните комисии към Общинския съвет. Седем от точките в дневния бяха върнати от областния управител Иво Атанасов решения, които местният парламент гласува повторно. Една от тях бе приемането на проект за бюджета на община Видин за 2023 година. С 25 „ЗА” и петима „въздържали се” бюджетът бе приет отново.

Групата на ГЕРБ гласува с „въздържам се” проекта на бюджета на общината за 2023 година. Съветниците приеха и останалите шест решения, върнати за повторно гласуване от областния управител. „Изборите минаха и аз се радвам, че ние, видинчани, избрани в Общинския съвет, намерихме сили да се обединим в името на нашия град”, коментира кметът Цветан Ценков.

Кметът подчерта, че за първи път България има правителство, което равнопоставя регионите. Благодарение на това община Видин получава полагаемите ѝ се 16 милиона. „Част от политическите представители на Видин в централната власт се обърнаха с лице към нашия град и помагат”, каза още Цветан Ценков, визирайки народния представител Любен Иванов.