Новини

Социална политика, спорт, култура и туризъм в община Видин през настоящия управленски мандат

„Община Видин е една от малкото в страната, която има много добре развита социална политика“. Това заяви заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, представяйки приоритетите в работата на ръководения от нея ресор. Какво се предвижда в областта на образованието, културата и спорта

Община Видин предлага над 20 социални услуги с различна насоченост, от които се възползват стотици потребители от уязвими социални групи на обществото. Тя разширява и надгражда постигнатото чрез реализация на проекти и работа по национални програми в тази сфера. В ресора на Борислава Борисова попада и образованието. И през настоящия мандат ще се работи за подобряване на материалните бази в детските градини, общинските училища и Градското ученическо общежитие. Друг приоритет са спортните дейности.

Друга насока в работата на общината е опазване, съхраняване и социализиране на културно-историческото наследство И през този мандат основна цел ще бъде превръщането на Видин във фестивален град. Предстои въвеждането на единен туристически продукт, който ще даде възможност за посещение на забележителностите, привличане на повече туристи от страната и чужбина, по-добър маркетинг и туристически услуги.