Новини

Задържана контрабанда на Дунав Мост 2 и Връшка чука

Контрабандна валута за близо 300 000 лева откриха митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост Видин – Калафат. На митническия пункт Връшка чука пък е задържано контрабандно тютюнево фолио.

Опит за незаконно пренасяне на валута на стойност близо 294 000 лева предотвратиха митническите служители от Териториална дирекция Митница Русе. На 10-ти февруари, митнически инспектори в района на Граничния контролно-пропускателен пункт Видин – Калафат спират за проверка товарен автомобил, управляван от турски гражданин. При физическа проверка митническите служители откриват пачки с банкноти с номинал от 10, 20, 50, и 100 евро. Общото количество на установените недекларирани средства е 150 000 евро или 293 374 български лева. На нарушителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение по Валутния закон.

За задържано контрабандно тютюнево фолио при извършена проверка  на пункт Връшка чука – съобщават още от пресцентъра на Агенция Митници. На 9-ти февруари около 14,30 часа на пункта се явява за влизане в страната лекотоварен автомобил с водач – румънски гражданин, пътуващ от Албания за Молдова. Митническите служители установяват несъответствие в килограмите на стоката. Констатирано е, че вместо декларираните 10 бобини с филтърна хартия, реално превозваната стока е 160 броя бобини с общо нетно тегло над 620 килограма. За недекларираното количество от 150 ролки филтърна хартия с нетно тегло над 580 килограма е съставен акт по Закона за митниците.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.