Новини

От ПП „Възраждане” алармират за проблем с качеството на водата в общините Белоградчик, Ружинци, Димово и Чупрене

От политическа партия „Възраждане” алармираха за проблем с питейната вода в четири общини във Видинска област – Чупрене, Ружинци, Белоградчик и Димово. За решението му е необходима цялостна подмяна на главен водопровод, а от партията ще настояват това да се случи в срок до следващата календарна година.

Лошото качество на питейната вода в общините Белоградчик, Чупрене, Ружинци и Димово стана повод от политическа партия „Възраждане” да запознаят медиите и обществеността с проблема. Според народния представител от Видинска област Вера Атанасова проблемът с качеството на водата е от години, а причината – главния водопровод с обща дължина 64 километра. По думите на Атанасова близо 60 хиляди човека от четирите общини могат да останат без питейна вода за месец или два, ако се получи сериозна авария на главния водопровод.

Липсват и пречиствателни станции на резервоарите по трасето, казва още Вера Атанасова и допълва, че консумацията на вода с лошо качество оказва негативно влияние върху здравето на човека. : От „Възраждане” си поставят цел главният водопровод да бъде подменен до края на следващата година, за да могат хората да консумират чиста вода, без да се притесняват за здравето си.