Новини

Мартин Дончев поема поста на зам.-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие

Мартин Дончев е новият заместник–кмет на община Видин. Той поема ресора финансово – стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие.

В периода 2001 – 2005 година Мартин Дончев е областен управител на област Видин, а от 2005 до 2009 е заместник областен управител. Има дългогодишен опит като предприемач, успешен мениджър и един от основателите и собственици на Телевизия Видин. Квалифициран инженер – програмист, специалност „Изчислителна техника”.

Заместник-кметът коментира и финансовото състояние на община Видин. „Цялата политика на общината бе да се ограничат външните услуги, които в далечното минало при различни кметове, може да се използва думата „източваха” общината. Сега, когато почти всички дейности се извършват от общински предприятия и няма изтичане на средства, може да се твърди, че общината е в много добро финансово състояние.

С политиката на сегашното правителство се даде възможност на община Видин да разполага със значителни средства, предвидени основно за благоустрояване на града, за да може той да стане по-привлекателен и за младите хора”, категоричен бе Мартин Дончев.