Новини

Възрастен мъж загина при пътен инцидент в Белоградчик

73-годишен жител на Белоградчик стана жертва на пътен инцидент. Той бе блъснат и прегазен от товарен микробус, управляван от 33-годишен водач от град Криводол.

На 26 февруари, около 12 часа, на телефон 112 постъпва сигнал за пътнотранспортно произшествие на паркинг пред хранителен магазин в град Белоградчик. Товарен микробус със софийска регистрация, управляван от 33-годишен водач от град Криводол, при движение на заден ход за излизане от паркинга блъснал и прегазил 73-годишен пешеходец, жител на скалния град. Пристигналият на мястото медицински екип констатирал смъртта на възрастния мъж. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. При тестване с технически средства пробите на шофьора не са отчели наличие на алкохол и наркотични вещества. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа. По случая в Районното управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство.

От Областната дирекция на МВР съобщават и за 23-годишен видинчанин, който е шофирал личния си лек автомобил след употреба на алкохол и под въздействието на наркотични вещества. Той е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 26 февруари малко след 1 часа на улица „Цар Симеон Велики” във Видин униформените спират за проверка лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на мъжа е отчела 1,78 промила, а тестът с техническо средство реагирал положително на амфетамин. Водачът дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. Превозното средство е иззето по надлежния ред. по случая в Районното управление във Видин е образувано досъдебно производство.