Новини

Книжни норвежки фиорди пред Библиопощата във Видин

Днес минувачите в Крайдунавския парк на Видин можеха да видят една интересна арт инсталация – книжни норвежки фиорди в пространството пред Библиопощата. Те са част от международен проект на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”.

Арт инсталацията „Книжни фиорди“ е част от проекта „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия”. Той се реализира по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

През целия ден пред Центъра за обучение, изкуство и култура, известен като Библиопощата, беше организирана празнична програма. тя включваше разходка на граждани е електромобил библиобус и разглеждане на културно-историческите забележителности в Крайдунавския парк, концерти на самодейни състави от читалища в региона и Градския духов оркестър. Гости на събитието бяха представители на Фондация „Глобални библиотеки България“ и Министерството на културата. Още по темата ще ви покажем и в утрешната ни емисия новини.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.