Новини

Отборът на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” стана общински шампион по футбол за 11-12 клас

Отборът на Професионална гимназия „Професор доктор Асен Златаров” стана победител в Общинския етап на Ученическите игри по футбол във възрастова група 11-12 клас. Наградите на финалистите връчи заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова.

На видинския спортен комплекс „Колодрума” се проведе финалната фаза на общинския кръг от ученическите игри по футбол във възрастова група 11-12 клас за учебната 2023-2024 година. В битката за първото място се изправиха двата най-подготвени отбора – на Професионална гимназия „Професор доктор Асен Златаров” и на Профилираната природоматематическа гимназия „Екзарх Антим Първи”. Двубоят бе изключително динамичен и оспорван. В крайна сметка футболистите от професионална гимназия „Професор доктор Асен Златаров” надделяха над своя съперник с резултат 4 на 2. С хеттрик за отбора победител се разписа дванадесетокласникът Патрик Колчов, едно попадение отбеляза Георги Георгиев.

Заместник-кметът Борислава Борисова поздрави финалистите по футбол за 11-12 клас. Тя отбеляза, че за поредна година община Видин организира общинския кръг на ученическите игри по футбол, баскетбол, лека атлетика, волейбол, тенис на маса, и шахмат, като участие са взели общо 13 училища. Община Видин изпълнява един от приоритетите си, а именно развитие на масовия спорт сред децата и подрастващите – заяви Борисова. Тя допълни, че на редовното заседание на общинския съвет е приета и одобрена субсидия от Бюджет 2024 година в размер на 460 000 лева, която ще бъде разпределена между 16 клуба.

Последва и награждаването на най-добре представилите се отбори по футбол от общинския етап на ученическите игри за 11-12 клас. На трета позиция се класира тимът на Средно училище „Петко Рачов Славейков”, почетното второ място зае отборът на Природоматематическата гимназия „Екзарх Антим Първи”. Победител в надпреварата стана тимът на Професионална гимназия „Професор доктор Асен Златаров”.  Те ще участват на областно ниво, следвано от зонален и национален кръг.