Новини

Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция във Видинско

Четирима задържани, образувани едно досъдебно производство и пет предварителни проверки. Това са резултатите от проведената специализирана полицейска операция на територията на Районно управление – Видин.

През вчерашния ден екипи на видинската полиция и жандармерия са извършвали активна контролна дейност в областния град и населени места на територията на районното управление. Операцията е с цел противодействие на конвенционалната престъпност, гарантиране на добър обществен ред, осигуряване на полицейско присъствие в малки населени места и подобряване на обстановката по пътна безопасност.

В условията на неотложност криминалистите са предприели претърсване в апартамент във Видин, обитаван от двама мъже – съответно на 22 и 27 годишна възраст. В жилището са открили и иззели близо 27 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин при полевия наркотест, и 21 грама суха листна маса, индикирала на канабис при теста. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство от текстове от Наказателния кодекс. В хода на операцията е било установено лице – обявено за общодържавно издирване. С полицейска мярка за срок до 24 часа, са били задържани четирима души.

При проверки на пет частни адреса – във Видин и в село Арчар, униформените установили около 9 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На стопаните съставили актове по Закона за горите. По случаите са заведени пет преписки от Наказателния кодекс. В хода на акцията полицейските екипи са проверили близо 190 лица  и над 130 моторни превозни средства. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата са съставили 9 акта и 33 фиша.