Новини

“Панорама на средното образование“

Днес се проведе традиционната „Панорама на средното образованието“. 16 учебни заведения в 7 общини от област Видин ще отворят вратите си за осмокласниците, които ще се обучават през учебната 2023/2024 година.

В рамките на панорамата всички училища от община Видин имаха възможността да представят утвърдения си държавен план-прием за 8 клас за следващата учебна година. Бъдещите осмокласници ще бъдат разпределени в общо 28 паралелки, като 9 от тях са профилирани, а останалите 19 – професионални. Организатор на събитието е Регионалното управление на образованието, съвместно с община Видин. Познаването на всички варианти за кандидатстване след завършен седми клас дава възможност за правилен избор, който е в основата на всяко успешно начинание. 

Общият брой на завършващите седмокласници през настоящата учебна година е 651. При успешно реализиран план-прием очакванията са 67 процента от учениците да продължат образованието си в професионални гимназии. По време на събитието бяха наградени ученици и учители от видински училища, които достойно са представили нашия град на регионални и национални олимпиади.