Новини

Група „Русе филм” гостува в Белоградчик

Група „Русе филм” гостува в Белоградчик с кинопродукция от последните няколко години. Срещата със зрителите на скалния град се проведе в една от залите на Народно читалище „Развитие 1893 година”.

Приятелска среща се състоя на почитателите и творците на алтернативното кино на „Русе филм” и на местното читалище в Белоградчик. Събитието бе открито от Валери Цветков, председател на културната институция в скалния град. Той посочи, че „Русе филм” са сред водещите представители на алтернативното кино в България. По време на срещата инж. Емилия Василева, председател на възрожденското читалище „Зора 1866г.” от град Русе представи насоките на читалищната дейност и група „Русе филм”, която продължава тази дейност.

Пламен Личев, председател на група „Русе филм” представи творчеството на киноклуба през последните две, три години. Той посочи, че повечето филми, включени в програмата са именно с тематиката „Ах, тези русенци”.

Зрителите от Белоградчик видяха през обектива на група „Русе филм“ подбрана програма от осем филма, които разказват предимно за известни имена от русенската общественост, оставили с дейността си трайни следи, с които за заслужили обществена почит и признание. Прожектирани бяха филмите „Пазители на времето” за градските часовници на Русе, „Танцът на вятъра” пролетна импресия, „Кале широково” за нов археологичен обект.

В края на срещата всички споделиха впечатленията, идеите и желанието да се създават филми, които утвърждават добрите и поучителни примери, оставени с любов в полза на хората.