Новини

РИК – Видин: „Протоколите са безобразни“

Избирателната активност във Видинска област е 33,81% за изборите за Народно събрание и малко над 32% за представители в Европейския парламент. Гласуването във всички секционни избирателни комисии е приключило навреме, а рано тази сутрин работата на Районната избирателна комисия още продължаваше. От РИК – Видин констатираха голям брой на объркани протоколи.

Малко след девет часа тази сутрин Районната избирателна комисия успя да приеме и последната секционна избирателна комисия от Видинска област. Предаването на протоколите от Секционните избирателни комисии се извършване в спортна зала „Фестивална”. За част от секционните избирателни комисии изборният ден продължи повече от денонощие, а попълването на протоколите на места е отнело по пет и повече часа. Приемането и обработването на протоколите от Районната избирателна комисия се извършване на 17 работни места, като бяха ангажирани допълнително 15 технически сътрудници. И на тези избори масово преобладаваха неправилно попълнените протоколи, казаха от РИК – Видин.

Най-висока избирателна активност в изборния ден бе отчетена в община Бойница – близо 55 %, а най-малко са гласувалите в община Видин – малко над 27 % и половина за Народно събрание. Общо 254 бяха секционните избирателни комисии на територията на нашата област.