Новини

Две катастрофи с пострадали деца във Видинско

В бюлетина на Областната дирекция на МВР Видин се съобщава за две пътнотранспортни произшествия с пострадали деца през изминалото денонощие.

Около 21 и 30 часа снощи е постъпил сигнал за катастрофа в град Брегово. На кръстовището между улиците „Александър Стамболийски“ и „Гео Милев“ лек автомобил, управляван от 19-годишен местен жител, е блъснал 13-но момче на велосипед. След инцидента водачът напуска местопроизшествието. Пострадалото дете е настанено във видинската болница с опасност за живота.
След предприетото издирване полицейските служители са открили колата с видинска регистрация, изоставена в покрайнините на градчето. Водачът на автомобила е намерен в дома на дядо си и е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. При тестване за алкохол и наркотици, пробите излизат отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Също вчера, около 19 и 15 часа, е постъпил сигнал за ПТП на ул. „Цар Симеон Велики“ във Видин. Лек автомобил с неустановени към момента марка, модел и регистрационен номер е блъснал 8-годишно момче. Според първоначалните данни то е излязло на пътното платно след топката си. Водачът е избягал от местопроизшествието.

Детето е прегледано във видинската болница, медиците констатирали фрактура на подбедрица. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. В ход са активни оперативно-издирвателни действия за установяване на колата, самоличността и местонахождението на шофьора. Работата на разследващия екип продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.