Новини

Важни предложения не бяха приети на последното заседание на Общинския съвет в Белоградчик

Важни предложение на кмета и на общинската администрация в Белоградчик не бяха приети. Гражданите, които присъстваха на форума, поискаха да започнат дейностите по проекта за реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа по улиците в града.

Общинарите не приеха отчета за касовото изпълнение на бюджета за 2021 година, който бе представен от главния експерт по бюджет и финансов контрол  Жанета Николова. Представен бе и годишен отчет за състоянието на общинския дълг към 31-ви декември 2021 година.

Приети бяха две решения за предоставяне на дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон – едното на деца в неравностойно положение, другото – за учениците в основно училище „Васил Априлов”-село Рабиша.

Съветниците не гласуваха предложението да бъде удължен срокът за погасяване на кредит по промяна на решение, свързано с финансиране и разплащане на дейности по санирането на многофамилни жилищни сгради. Това означава спиране на санирането и връщане на усвоената досега сума от общината, в размер на един милион и шестотин хиляди лева.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.