Новини

Белоградчик се превърна в конкурентна дестинация на Кападокия

За втора година Белоградчик бе домакин на Балонена фиеста. Четири поредни дни небето под скалния град бе изпълнено с разноцветни топловъздушни балони. Екипът на Телевизия „Видин” също полетя, за да ви покаже от птичи поглед една от най-красивите природни забележителности у нас – Белоградчишките скали.  

За втора поредна година в Белоградчик се проведе Балонена фиеста. В нея се включиха 15 въздухоплавателни средства от България и чужбина. Събитието има за цел да популяризира туризма в Северозапада и да даде възможност на любителите на силните усещания да се насладят от птичи поглед на една от най-красивите природни забележителности у нас – Белоградчишките скали. 

Свободният полет с балон бе с продължителност около час, а началната точка на излитане бе красивата местност Панаирището. Съществува и по-спокойна версия на преживяването – панорамен полет. В него балонът е вързан за земята и плавно се издига, като разкрива красивата гледка от високо, след което също така внимателно се спуска. Кошът на балона събира от 4 до 7 пасажера и се управлява от специално обучен пилот, какъвто е и организаторът на събитието – Евтим Стефанов.

Балонът е едно от най-сигурните въздушни средства, като вероятността за произшествие е изключително малка. Той се движи със скоростта на вятъра, а при спускане може да развие най-много 5 метра в секунда или 20 км в час, което няма фатални последици, ако се стигне до инцидент.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.