Новини

Видинското училище „Иван Вазов” отбеляза патронния си празник

Под мотото „Знаем, учим, играем, творим и мечтаем” видинското основно училище „Иван Вазов” отбеляза патронния си празник. В продължение на седмица бяха организирани различни прояви, като кулминацията бе поставена днес с училищен празник.

Основно училище „Иван Вазов” е създадено през учебната 1962-1963 година като първото осмокласно градско училище. През 1963 година училището приема името на патриарха на българската литература – Иван Вазов. Така вече 61 години учебното заведение е сред водещите във Видинския регион. В продължение на седмица в Основно училище „Иван Вазов” бяха организирани поредица от прояви, посветени на патрона на учебното заведение. Сред тях бяха „Маратон на четенето”, участие в спортни ученически игри, турнир по шах, виртуална изложба, беседи, презентации, творчески работилници, Ден на отворени врати за родители, партньори и приятели.

Денят беше отбелязан с празнична програма с много танци, песни, стихотворения. В нея бяха включени изпълнения на Вокална група „Звънче”, с ръководител Елена Попова. Изявиха се и групите по проект „Заедно в изкуствата и в спорта”.

С грамоти бяха удостоени Маринела Любомирова – преподавател по история и цивилизация и Мариета Митова – преподавател по география и икономика. За участието си в националния кръг на състезанието по компютърно моделиране бе отличена третокласничката Йоана Бизеранова. Грамота получи и старши учителят в начален етап и преподавател по компютърно моделиране Даниела Джонова.

За своите постижения в областта на спорта с награди бяха удостоени момичетата, трениращи лека атлетика, отборът по безопасност на движението по пътищата, тимът по баскетбол и футбол, както и техните треньори Стоян Петров и Пламен Йонков – учители по физическо възпитание и спорт в училище „Иван Вазов”. Бе проведено и забавно състезание на тема „Аз творя за моето училище”, изложба „Моят домашен любимец”, тържествен час на класа, посветен на патриарха на българската литература, както и творческа работилница „Вазова приказка”. 

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.