Новини

Представиха мерките по Националния план за възстановяване и устойчивост

Мерките и инвестициите, предвидени по Националния план за възстановяване и устойчивост, с фокус върху земеделието, бяха представени на информационна среща във Видин.

Събитието премина при изключително голям интерес. То бе организирано по инициатива на Информационен център „Европа Директно – Видин” – регионален партньор на Европейската комисия за нашия град.

Целта на този нов инструмент е оказване на подкрепа на държавите-членки за тяхното възстановяване и излизането им от кризата още по-силни  и подготвени – подчерта при онлайн включването си Марина Кирилова от Представителството на Европейската комисия в България.

Изпълнението на националните плановете на държавите – членки вече тече с пълна сила – посочи Марина Кирилова. В рамките на събитието бяха дискутирани и теми като зелено земеделие, дигитална трансформация, устойчиво управление и бъдещите възможности за финансиране, както по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост, така и от Програмата за развитие на селските райони. Със свои презентации се включиха редица експерти от Министерството на земеделието.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.