Новини

Съдът остави в ареста тримата непълнолетни, обвинени за убийството на мъж в с. Гъмзово

Окръжен съд – Видин взе мерки за неотклонение „задържане под стража” спрямо тримата непълнолетни, обвинени за убийството на 59-годишния Борислав от село Гъмзово.

Днес съдът разгледа искане на Окръжна прокуратура – Видин за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемите за убийството на мъж от село Гъмзово. Тримата непълнолетни – съответно на 15, 16 и 17 години са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 2 януари на улица „Хан Кардам” в населеното място са убили 59-годишния Борислав.

В хода на разследването са извършени оглед, претърсване и изземвания, разпити на свидетели. Към материалите на делото са приобщени справки за лоши характеристични данни на непълнолетните. Тримата обвиняеми са направили самопризнания. Събрани са доказателства за виновността им. Съдебният състав прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение  за авторството на престъпното деяние от страна на обвиняемите.

Взети са предвид данните, получени от свидетелските показания, относно отправяни от тях предупреждения за саморазправа. Съществува реална опасност непълнолетните да се укрият или да извършат престъпление. С тези мотиви Окръжен съд – Видин взе мерки за неотклонение задържане под стража спрямо тримата обвиняеми. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.