Новини

Министърът на здравеопазването посети МБАЛ „Св. Петка“

Министърът на здравеопазването доктор Асен Меджидиев посети Многопрофилната болница за активно лечение „Света Петка“ във Видин. Там той проведе среща с ръководството на лечебното заведение, както и с кмета на общината и областния управител.

Здравният министър се е запознал на място с проблемите на областната болница във Видин, която е държавна. Припомняме, че тя е акционерно дружество, като малко над 90% от акциите са собственост на държавата, а останалите под 10% се разпределят пропорционално между 11-те общини на територията на Видинска област.

Поводът за посещението на министър Меджидиев във Видин бе проверка за липсващи медикаменти в аптечната мрежа. Проблемът в национален, както и в общоевропейски мащаб.

В момента текат преговори между Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата от една страна и големите търговски складове, вносителите и производителите – от друга, за компенсиране на недостига на някои от медикаментите. Проблемът е, че за производството им са необходими суровини – внос от трети страни, като Индия, Китай и други.  

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.