Новини

Росица Кирова: „Проблемът с видинската болница е изключително сериозен”

Народният представител Росица Кирова определи като крайно неразумно решението на местния парламент за опрощаване на данъци и такси от близо 400 000 лева на видинската болница за активно лечение „Света Петка”. „Тези пари не се опрощават на видинчани, те се опрощават на държавната власт, тъй като болницата е държавна” – категорична бе Кирова.

Цитирайки порочното правило – „няма държава, няма и местна власт“, народният представител Росица Кирова коментира поредицата от проблеми на Видин и региона, сред които и състоянието на областната болница Света Петка. На пресконференцията народният представител определи като крайно неразумно решението на Общинският съвет за опрощаване на данъци и такси от близо 400 000 лева на видинската болница.

„С тези средства може да се закупи модерна апаратура или пък да се извърши належащия ремонт на детското отделение“ – посочи Кирова. Тя припомни, че само преди две седмици по искане на парламентарната група на ГЕРБ е гласуван закон в Народното събрание, с който се дава възможност на министъра на здравеопазването да оказва конкретна финансова помощ на областните болници. Решения има, въпросът е да имаш желание да ги изпълниш” – каза в заключение видинският народен представител.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.