Новини

Служебна победа за „Видабаскет“ срещу „Чавдар“ Троян

Отборът на „Чавдар“ Троян не се яви за съботния си мач с „Видабаскет“. Така на видинчани бе присъдена служебна победа с 20:0 точки. Това трябваше да бъде първата домакинска среща в Спортната зала „Фестивална“ в нашия град след близо 3 годишно прекъсване.

След служебната победа „Видабаскет“ се нарежда на второ място във временното класиране с актив от 14 точки. Следващият мач видинчани отново са домакини. На 19-ти февруари, от 12 часа, в Спортната зала „Фестивална“ те ще се изправят срещу „Чардафон“ Габрово. Преди тази среща от първенството, „Видабаскет“ ще играят и за купата на Българската баскетболна лига. Мачът ще бъде на 12-ти февруари, в Хасково, срещу отбора на „Микс“ София.

Припомняме, че за последен път „Видабаскет“ участва в „А“ баскетболна група през сезон 2019-та /2020-ра година. Тогава от клуба заявиха, че ще продължат да развиват само детско-юношеската школа, тъй като по финансови причини не може да се осигури участието на мъжете в шампионата. През 2022-ра година, след близо тригодишно прекъсване, ръководството на „Видабаскет“ обяви, че мъжкият отбор се завръща на баскетболната сцена на България. Първенството във втория ешалон се преобразува в Българска баскетболна лига с три групи (А, Б, В) в четири региона – Запад, Център, Изток и Юг. Видинските баскетболисти попадат в регион Център на А група. Успоредно с мъжкия отбор, през настоящия сезон „Видабаскет“ участва в шампионатите на всички възрастови групи – 10, 12, 14, 16 и 19 години.  

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.