Новини

Задържан е шофьор с 2,7 промила алкохол в кръвта

За задържан пиян шофьор на товарен автомобил и за пожар във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

Около 16 часа вчера, в района на видинската Северна промишлена зона, полицейски служители са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от 43-годишен мъж. При тестване с дрегер пробата му е отчела наличие на 2,7 промила в кръвта. Униформените са му съставили акт, връчили са талон за медицинско изследване и са придружили шофьора до Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. Там той е отказал да даде кръвна проба. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Вчера, по същото време е постъпил сигнал за пожар в селскостопанска постройка в частен имот в Ново село. Пламъците са обхванали и селскостопанската постройка в съседния двор. Пристигналите на мястото два екипа на Районната служба „Пожарна безопасност и зашита на населението“ във Видин са потушили огъня. Причината за инцидента е в процес на установяване. Пожарът е унищожил 130 квадратни метра покривна конструкция, дърва за огрев, един тон фураж и домашно имущество. Спасени са близките три сгради, уточняват от пресцентъра на полицията.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.