Новини

Задържан е мъж за притежание на наркотици

За задържан мъж за притежание на наркотици, за незаконна сеч, за кражба на голямо количество дизелово гориво и за пожар във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

43-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. Вчера, на улица „Цар Иван Асен II“ в областния град, униформени са спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 31-годишен водач. В превозното средство служителите на реда са открили 13 топчета, съдържащи суха зелена листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти от Районното полицейско управление във Видин разследват кражба на дизелово гориво. Сигналът за това е постъпил вчера около обяд на единен спешен телефон 112. Водач на турски товарен автомобил съобщил за източени 525 литра гориво от резервоара на хладилно полуремарке. Превозното средство е било паркирано на Главен път Е-79, на около 150 метра от пътен възел „Ново село“. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10-ти февруари по пътя между село Дъбравка и град Белоградчик полицейски служители засекли две конски каруци, натоварени с дърва без контролна горска марка и без редовно писмено позволително. На двама жители на Белоградчик униформените съставили актове по Закона за горите. Същия ден в Новоселци полицаи засекли жител на селото, който превозвал с конска каруца немаркирани дърва. На мъжа също е съставен акт, а по случаите са заведени три преписки по текстове от Наказателния кодекс.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.