Новини

Контейнери за едрогабаритни отпадъци ще има във всички села от община Видин

Тяхното поставяне ще започне през следващата седмица – съобщи директорът на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” Емилиян Евтимов.

Припомняме, че през януари Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” се сдоби с още три специализирани машини – два контейнеровоза, както и сметосъбиращ камион. Целта е още повече да се подобрят дейностите по събирането и извозването на битовите отпадъци. Предприятието вече разполага и с контейнери за едногабаритни отпадъци с вместимост четири кубика. За кварталите на град Видин са предвидени  60 от тях, като почти всичките  вече са разположени. Очаква се през следващата седмица да започне поставянето на контейнери за едрогабаритни отпадъци и в по-малките населени места на община Видин.

Паралелно с поставянето на контейнерите за едрогабаритни отпадъци в населените места, служителите на Общинското предприятие по „Чистота, озеленяване и благоустройство” ще осъществяват дейности по почистване на гробищните паркове. Призивът е жителите на селата също да се включат в организираната кампания, която се провежда по инициатива на община Видин и общинското предприятие по чистота. 

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.