Новини

Четирима души са задържани за трафик на нелегални мигранти във Видинска област

Това съобщават от пресцентъра на столичната апелативна прокуратура. Те са привлечени към наказателна отговорност и срещу тях се води разследване от Районната прокуратура във Видин.

Под ръководството на Районната прокуратура във Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по текстове от Наказателния кодекс. Вчера, около 5 часа рано сутринта в град Димово, на около 30 километра от граничната зона, са установени 24 лица граждани на Афганистан, незаконно преминаващи през страната ни. Мигрантите са били транспортирани с товарен автомобил и подсигурени с две други пилотни леки коли.

Самоличността на трафикантите е установена. Те са български граждани, съответно – на 40, 46, 32 и 42 годишна възраст. Изяснено е, че престъпното деяние е извършено по начин, опасен за живота на мигрантите, тъй като товарният микробус не е предназначен за превоз на хора. В хода на разследването са събрани доказателства, че автомобилът е собственост на търговско дружество. С постановление на Районната прокуратура във Видин четиримата трафиканти са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.