Новини

Проект „Книгите в търсене на (по)читатели“ на Видинската библиотека

Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“, а една от най-атрактивните дейности е създаването и използването на мобилна библиотека под формата на библиобус.

Още от сутринта новият атрактивен библиобус – подвижна библиотека, бе паркиран на централния площад „Бдинци“, където видинчани можеха да се запознаят с него отблизо и да го разгледат. Той е поредната иновативна услуга, която е осигурена за жителите на региона, включително на малките и отдалечени населени места на територията на областта.

През целия ден бяха планирани различни дейности, свързани с презентацията на проекта. След встъпителната пресконференция, в залата за изяви на Отдел „Заемна за възрастни“ се проведе дискусия с представителите на читалищата в региона, които заявиха своите желания за гостуване на библиобуса и направиха предложения за дейността му. Пак там, в 12 часа на обяд гостува детската писателка Доника Ризова. От 14 часа се проведе събитието за най-малките читатели – децата. То премина под надслов: „Как да си направим книга“.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.