Новини

Работна среща в Областната администрация във връзка с предстоящите избори

В Областната администрация във Видин се проведе координационна среща по въпросите на организационно-техническата подготовка на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2-ри април.

На срещата са присъствали ръководителите на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, Районната избирателна комисия, кметове и представители на общините в областта. Основна тема на работния формат е била степента на изпълнение на дейностите по подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори.

Една от основните задачи е да се гарантира нормалната и спокойна обстановка в изборния ден, прозрачност на процеса и отчитане на реалния вот на българския гражданин. Представителите на полицията са докладвали, че към момента не са констатирани сериозни проблеми в сферата им на дейност, а възложените задачи се изпълняват съобразно поставените срокове и изисквания. Служителите на реда са отправили апел към представителите на местната власт своевременно да подават информация в случаи на нарушения на изборното законодателство, за да се противодейства на порочните практики.

Видинската пожарна е съобщила, че се извършват проверки за противопожарна безопасност на помещенията, където ще се помещават секционните избирателни комисии. Ще бъде осигурено и аварийно електрозахранване за Спортна зала „Фестивална“, където ще се отчитат протоколите след края на изборния ден. В хода на разговорите представителите на общините са повдигнали текущи въпроси, свързани с организацията на изборния процес. В края на работната среща е било обобщено, че подготовка на предстоящите избори в област Видин се извършва в определените от ЦИК срокове, като към момента не са констатирани затруднения.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.