Новини

Редица нови социални услуги в община Белоградчик 

Редица нови социални услуги предстои да бъдат разкрити на територията на община Белоградчик. Това стана ясно по време на организираната публична дискусия в рамките на съвета по въпросите на социалните услуги в скалния град.

На публичната дискусия, проведена в заседателната зала на община Белоградчик, присъстваха членовете на съвета по въпросите на социалните услуги в скалния град. Цветомира Цолова, главен специалист представи пред участниците в срещата Предложението за планиране на потребностите на община Белоградчик от социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет. Общо 14 социални услуги се предлагат на територията на общината, които са в помощ на хората. Предстои да се разкрият още 9 такива в периода до 2027 година.

След общественото обсъждане и публичната дискусия Предложението за планиране на потребностите на община Белоградчик от социални услуги ще бъде внесено за разглеждане и одобрение от местния парламент. В срок до трети април предложението трябва да бъде изпратено Агенция „Социално подпомагане” София.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.