Новини

Важни предложения на Общинския съвет в Белоградчик

В Белоградчик се проведе заседание на Общинския съвет. Ожесточени дебати предизвика точката, касаеща разпределението на целевата субсидия за капиталови разходи за 2023 година.

Общо 21 точки бяха включени в дневния ред на проведеното редовно заседание на Общинския съвет в Белоградчик. Форумът започна с ново разглеждане на решение за целева субсидия за капиталови разходи за 2023 година, върнато от кмета на общината Борис Николов и предложение за разпределение на целевата субсидия за капиталови разходи. Предложението се внася за втори път, тъй като бе отхвърлено от общинските съветници на предходното заседание. По тази важна за общината точка се водиха близо двучасови дебати с въпроси и разяснения. На заседанието присъстваше и кметът Борис Николов. В предложението му бяха включени за реализация през настоящата година редица важни обекти, сред които подмяна на водопроводи на улици в Белоградчик, реконструкция на кръговото кръстовище, ремонт на сграда за медицински център.

Въпросът за водопровода, който вълнува гражданите, не е решен в първоначалния предложен от кмета вариант, защото част от средствата бяха пренасочени от общинските съветници за сметопочистваща техника. Така няма да може да се пристъпи и към асфалтиране на улиците, предвидени в първоначалния вариант. По предложение на съветника Ангел Боянов се гласува 360 000 лева от целевата субсидия за 2023 година да бъдат пренасочени за закупуване на контейнери, кофи, машини. Няма да има и каравана до фонтана на площада. Предложените средства от 170 000 лева за оборудвано преместване на съоръжение от страна на общината и отдаването му под наем не бе прието, а средствата се прибавят към тези за закупуване на сметопочистваща техника.

По време на заседанието на местния парламент присъстваше и кметът на община Ружинци Александър Александров във връзка с партньорство на малките общини, но предложението на бе прието и бе отказан запис на заповед на кмета Николов по този проект.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.