Новини

В Месеца на детската книга във Видин се провежда Маратон на четенето  

Видинската библиотека „Михалаки Георгиев” организира Маратон на четенето. Началото бе дадено днес, само ден след като световната литературна общност отбеляза годишнината от рождението на обичания детски писател Ханс Кристиян Андерсен.  

Международният ден на детската книга се отбелязва от 1967 година по инициатива на ЮНЕСКО и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни най-популярните приказки на всички времена. Целият месец април е обявен за Месец на детската книга и по традиция, в него Видинската библиотека провежда и станалия вече традиционен маратон на четенето.

Инициативата е насочена към най-малките читатели и обхваща възпитаниците на Детските градини и учениците в начален етап, от 1-ви до 4-ти клас. В нея се включват известни общественици и ръководители на институции, които четат приказки на децата.

Маратонът на четенето е инициатива на Българската библиотечно – информационна асоциация и публичните библиотеки, в партньорство с общините и културните и образователни институти в нашата страна. Негова основна цел е да утвърди библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността на живо или онлайн в дигитална среда.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.