Новини

Сметопочистваща техника за сметка на други важни обекти в Белоградчик

Общинският съвет в Белоградчик реши със средства от целевата субсидия за 2023 година да бъде закупена сметопочистваща техника. Това ще стане за сметка на други важни обекти, включени в първоначалния списък с капиталови разходи, предложен от ръководството на общинската администрация.  

По време на заседанието на местния парламент в Белоградчик, общинският съветник Ангел Боянов предложи да отпаднат четири от обектите, включени в първоначалния списък за капиталови разходи за 2023 година, като на тяхно място се заложат нови два. Кметът на община Белоградчик определи предложението като тенденциозно и нецелесъобразно. Близо пък 10 000 лева на месец ще са разходите за гориво – подчерта Борис Николов.

В крайна сметка общинските съветници решиха от целевата субсидия за 2023 година да се пренасочат средства за закупуване на сметопочистваща техника – контейнери, кофи и машина. На форума бе разгледана и точка, касаеща приемане на решение относно издаване запис на заповед в полза на Министерството на околната среда и водите, обезпечаваща авансово плащане по съвместен проект между общините Белоградчик, Ружинци и Чупрене.

Повече по темата може да видите в следващия репортаж..

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.