Новини

В Плана за възстановяване и устойчивост няма планирани средства за видинската болница и саниране на жилища!

За Община Видин е предвиден само един проект по Плана за възстановяване и устойчивост! Какви още са пропуснатите възможности прочетете по-долу:

През май, 2022-ра година, по времето на бившия областен управител Любен Иванов е приет Плана за възстановяване и устойчивост създаден от Европейския съюз за урегулиране на различията в регионите и възстановяване на държавите след Ковид пандемията. Община Видин е планирала само един проект за подмяна на уличното осветление с енергоспестяващо, който е на стойност около 600 хиляди лева.

Според господин Велков е пропуснат шансът да бъдат планирани средства за реализация на редица проекти, които биха спомогнали за развитието на региона. През периода не са предвидени пари за паркинги, пари за урегулиране на потока от тировете, няма предвидени пари за болницата, както не са предвидени и такива за саниране на жилищни сгради.

Пропуснат е и проект, започнат от господин Станков, за реставрация и консервация на крепостната стена от „Телеграф капия“ до Баба Вида, включително за милион и осемстотин хиляди лева. „Това са важните неща и това трябва да определя отношението ни към политиците, защо ние ги изпращаме там, за да бъдат полезни на Видин, на общината и на областта.“ – споделя Генади Велков.

Генади Велков уточни, че за 7-годишен период само 3 от решенията на Общинския съвет във Видин са върнати от областните управители. За сметка на това, само за 6 месеца от 2022-ра година са оспорени 14 решения, от които съдът е уважил само едно.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.