Новини

Братя Ангелови

Характерно за хората от ромски произход са музиката и танците. Едни от най-изявените музиканти в кв. „Нов път“ е духовият оркестър на Братя Ангелови. Ето какво разказват те за своя творчески път:

Ръководител на оркестъра е Гого Тромпета, както го познават всички. Интересно е, че Гого има брат близнак. Оркестърът се състои от 12 души, всички те са роднини – братя, братовчеди и племенници. Начало на музикалната фамилия се поставя от дядото Ангел, който е познат в Северозападна България като музиканта Балчи, след което таланта се предава на неговите синове Байрам и така четири поколения наред.

Завършили са ПГ „Васил Левски“ в град Брегово и са живeли в ученическите общежития. Доволни са от начина си на живот, а музиката е неизменна част от него. Пътуват много, за да веселят хората из околността. Най-ангажирани са летния сезон, когато се завръщат гурбетчийте от чужбина и вдигат тежки сватби в ромския ни квартал. Пътуват и извън страната, в Германия, Италия и Испания. Изказват сърдечни благодарности на целия екип от „Шоуто на Слави“, затова че са ги направили популярни, че са ги рекламирали и са спомогнали да станат известни в цялата страна. Ангажиментите с които се гордеят са с години наред, изтъкват, че им се има доверие и затова са търсени. Със съжаление споделят, че са пропуснали невероятна възможност да работят във Виена с изявени музиканти като Теодосий Спасов и Иво Папазов, но когато им предложили вече били поели ангажимент във Видин. Въпреки това, не пропуснали да направят заедно голямо шоу в круизен кораб, където свирили балканска музика. Въпреки своята популярност оркестърът на Братя Ангелови са достъпни и истински. Славата не ги е главозамаяла. Съобразяват си тарифата според възможностите на хората, които ги търсят, така че и двете страни да са доволни.

Договор № BG05M9OP001-2.056-0025-C01 по Проект № BG05M9OP001-2.056-0025 „Интегриран подход за социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Видин”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от община Видин и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.